Stiri

Retailerii nu mai gasesc spatii comerciale in Romania

Rata de neocupare in centrele comerciale prime din Romania a scazut sub 5% in primul semestru, fiind pe un trend descendent atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara, evolutie influentata de lipsa de noi dezvoltari si de nevoia retailerilor de a se extinde, potrivit DTZ Echinox.

“Diferenta dintre proiectele de retail prime si cele secundare ramane semnificativa. Proiectele dominante inregistreaza o rata de neocupare sub 5%, atat in Bucuresti, cat si in orasele regionale, in timp ce proiectele secundare inregistreaza o rata de neocupare intre 25 si 30%.

Cu toate acestea, proiectele secundare fara o competitie majora, inregistreaza o rata de neocupare sub 10%. Rata de neocupare va continua un trend descendent si in a doua jumatate a anului, luand in considerare faptul ca proiectele ce urmeaza a fi livrate anul acesta au o rata de ocupare situata in jurul valorii de 90%”, mentioneaza compania de consultanta imobiliara, potrivitMediafax.

Chiriile prime nu au inregistrat schimbari in primul semestru al anului, pentru proiectele de retail performante din Bucuresti situandu-se intre 60 – 70 euro/metru patrat/luna, in timp ce in afara Capitalei chiria in centrele dominante variaza intre 25 – 35 euro/metru patrat/luna. DTZ arata ca pana la sfarsitul anului nu se intrevad schimbari majore ale nivelului chiriilor prime.

Stocul modern de spatii de retail era la sfarsitul primului semestru de 2,787 milioane metri patrati, 31% din aceasta suprafata fiind inregistrata in Bucuresti. Centrele comerciale reprezinta 60%, in timp ce parcurile de retail si galeriile comerciale detin 25%, respectiv 15% din stocul total.

“In Romania, densitatea spatiilor moderne de retail la mia de locuitori se mentine la 138 metri patrati, iar pana la sfarsitul anului anticipam ca va ajunge la 141 metri patrati. Densitatea spatiilor moderne de retail la mia de locuitori din Capitala este de 465 metri patrati”, se mai arata in raport.

Dintre centrele comerciale aflate in constructie, doar doua sunt inaugurate in 2014, respectiv Vulcan Value Centre Bucuresti, deschis joi, si Targu Jiu Shopping City, planificat pentru octombrie, ambele proiecte fiind dezvoltate de fondul sud-african de investitii NEPI. Per ansamblu, volumul livrarilor anuntate pentru acest an este la cel mai scazut nivel din ultimii 12 ani.

In prezent, in tara sunt in constructie, cu livrare anuntata in 2015, trei proiecte de retail cu o suprafata totala de 144.000 metri patrati, aproximativ 65% din aceasta suprafata fiind in Bucuresti. In 2015 este anuntata si livrarea celui mai mare proiect de retail din Romania din ultimii patru ani – Mega Mall – cu o suprafata inchiriabila de 72.000 metri patrati dezvoltat de NEPI in Bucuresti. Un alt proiect important ce urmeaza a fi livrat in 2015 este Coresi Shopping Center dezvoltat de Immochan in Brasov.

“Daca in anii trecuti orase mari, precum Brasov sau Timisoara, care s-au aflat constant in atentia dezvoltatorilor, nu au inregistrat activitate pe segmentul constructiilor de spatii moderne de retail, anul viitor in ambele orase sunt anuntate livrari de centre comerciale. Din aceasta perspectiva, 2015 se preconizeaza a fi cel mai bun an din ultimii patru, in cazul in care toate proiectele anuntate a fi livrate se concretizeaza”, a declarat Bogdan Marcu, head of retail department al DTZ Echinox.

In primul semestru din 2014 principalii retaileri din FMCG au deschis in total 70 de unitati, majoritatea supermarketuri si magazine de proximitate.

“Retailerii de fashion si-au mentinut planurile de expansiune, atentia lor fiind indreptata catre proiectele cu performanta dovedita. Retaileri internationali analizeaza conditiile si caracteristicile pietei din Romania, iar pana la sfarsitul acestui an anticipam intrarea unor nume noi pe piata locala”, mai arata DTZ.

In prima jumatate a anului, noi intrari au fost inregistrate in principal pe segmentele sport, fashion si produse cosmetice.

sursa:

http://www.business24.ro/imobiliare/spatii-comerciale/retailerii-nu-mai-gasesc-spatii-comerciale-in-romania-1549226

 

 

Microintreprinderi 2014. Regimul fiscal al acestor firme a suferit modificari importante anul trecut. Ce reguli aplicam de la 1 ianuarie?

Reglementarile referitoare la impozitul pe veniturile microintreprinderilor au fost modificate de mai multe ori pe parcursul anului trecut, multe dintre noile reguli fiind aplicabile de la 1 ianuarie 2014. Printre altele, incepand cu acest an, noi tipuri de firme sunt incluse in categoria microintreprinderilor, iar baza de impozitare a veniturilor obtinute de microintreprinderi se schimba.

 

Conform modificarilor aduse Codului fiscal prin OUG nr. 102/2013, care au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2014, se schimba conditiile de incadrare a firmelor in categoria microintreprinderilor.

Astfel, potrivit OUG nr. 102/2013, din acest an fimele care realizeaza venituri din consultanta si management vor fi incadrate in categoria microintreprinderilor, adica vor plati impozit pe venitul microintreprinderilor de 3%, cu conditia ca aceste venituri sa nu depaseasca 20% din veniturile totale.

In cazul in care o microintreprindere realizeaza venituri din consultanta peste acest prag, aceasta isi va pierde statutul de microintreprindere si va trece la impozitarea pe profit.

In plus, de la 1 ianuarie 2014 firmele care vor sa devina microintreprinderi trebuie sa indeplineasca obligatoriu o noua conditie, pe langa cele deja existente. Mai exact, acestea trebuie sa realizeze venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale, se precizeaza in actul normativ citat.

Cine poate fi microintreprindere?

Ca urmare a modificarilor introduse in Codul fiscal prin OUG nr. 102/2013, iata ce conditiitrebuie sa indeplineasca cumulativ firmele pentru a avea statutul de microintreprinderi:

 • realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc;

 • realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale;

 • au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro;

 • capitalul social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale,

 • nu se afla in dizolvare cu lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti.

De la 1 februarie 2013 toate firmele care realizeau venituri sub 65.000 de euro, indiferent de numarul de salariati, au fost obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor, chiar daca pana in acel moment ele erau platitoare de impozit pe profit.

Ulterior, incepand cu 1 iunie 2013, regimul fiscal aplicat microintreprinderilor a devenitoptional pentru firmele care se infiinteaza in cursul anului, cu conditia ca ele sa aiba uncapital social de minimum 25.000 de euro.

In cazul in care conditia referitoare la capitalul social nu este respectata, persoanele juridice devin microintreprinderi incepand cu anul fiscal urmator celui in care capitalul social este redus sub valoarea reprezentand echivalentul in lei al sumei de 25.000 euro de la data inregistrarii.

Nu uitati! Potrivit modificarilor aduse Codului fiscal prin OUG nr. 102/2013, daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro sauponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta va plati impozit de profit de 16%. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare dintrele limitele prevazute anterior, luand in considerare veniturile si cheltuielile realizate de la inceputului anului fiscal.

Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului respectiv.

Atentie! Pentru determinarea echivalentului in euro a plafonului de 65.000 euro prevazut pentru microintreprinderi se va folosi cursul de schimb de la inchiderea exercitiului financiar precedent, respectiv cel stabilit de BNR pentru 31 decembrie 2013, de 4,4847 lei/euro.

Regimul fiscal al microintreprinderilor

Codul fiscal stabileste ca microintreprinderile datoreaza la bugetul de stat un impozit de 3% pe veniturile realizate.

Din 1 ianuarie 2014, baza de impozitare a veniturilor microintreprinderilor a fost modificata prin OUG nr. 102/2013, in sensul ca pe de o parte au fost introduse noi categorii de venituri care se scad din baza impozabila, iar de cealalta parte s-au adaugat anumite venituri.

Astfel, tinand cont de acest lucru, cota de 3% se aplica asupra veniturilor obtinute din orice sursa, cu exceptia:

 • veniturile aferente costurilor stocurilor produse;

 • veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie;

 • veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;

 • veniturile din subventii;

 • veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare;

 • veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil;

 • veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii;

 • veniturile din diferente de curs valutar;

 • veniturile financiare inregistrate ca urmare a decontarii creantelor si datoriilor in lei in functie de un curs valutar diferit de cel la care au fost inregistrate initial;

 • valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturarii.

De asemenea, Codul fiscal stabileste ca pentru determinarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor, la baza impozabila se adauga urmatoarele valori (adaugate de OUG nr. 102/2013):

 • valoarea reducerilor comerciale primite ulterior facturarii;

 • in trimestrul IV, diferenta favorabila dintre veniturile din diferente de curs valutar/veniturile financiare inregistrate ca urmare a decontarii creantelor si datoriilor in lei in functie de un curs valutar diferit de cel la care au fost inregistrate initial si cheltuielile din diferente de curs valutar/cheltuielile financiare aferente, inregistrate cumulat de la inceputul anului.

In cazul in care o microintreprindere achizitioneaza case de marcat, valoarea de achizitie a acestora se deduce din baza impozabila, in conformitate cu documentul justificativ, in trimestrul in care au fost puse in functiune.

Ce formulare trebuie sa depuna la Fisc microintreprinderile?

Calculul si plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor se efectueaza trimestrial, pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul, se precizeaza in Codul fiscal.

Pana la aceasta data, microintreprinderile au obligatia de a depune formularul 100 – “Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat”.

Concret, microintreprinderile trebuie sa depuna acest formular pana pe 27 ianuarie 2014, pentru plata impozitului aferent trimestrului IV din 2013.

Urmatoarele termene de declarare sunt:

 • 25 aprilie pentru trimestrul intai din 2014 (ianuarie-martie);

 • 25 iulie pentru trimestrul al doilea din 2014 (aprilie-iunie);

 • 27 octombrie pentru trimestrul al treilea din 2014 (iulie-septembrie).

Celelalte declaratii ale contribuabililor care platesc impozitul pe veniturile microintreprinderilor (cum ar fi decontul de TVA pentru platitorii de TVA sau declaratia unica pentru firmele cu salariati) se depun in functie de vectorul fiscal.

 

Autor

sursa:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_35800/Microintreprinderi-2014-Regimul-fiscal-al-acestor-firme-a-suferit-modificari-importante-anul-trecut-Ce-reguli-aplicam-de-la-1-ianuarie.html
Unde mergem la schi iarna aceasta: Valea Gastein, Austria

Ce ar putea fi mai placut, la sfarsitul unei zile pline de schi, decat o ora de relaxare in ape termale?

Business24 iti recomanda in acest weekend o destinatie recunoscuta pentru aceasta combinatie, domeniul de schi de pe valea Gastein, o regiune din Salzburgerland Gasteinertal. Acesta este impartit in cinci centre, are peste 200 de km de partii, iar culmile sale urca pana la 2.700 de metri altitudine.

Partea relaxanta a vacantei este asigurata aici de cele doua bai termale: Bad Gastein si Bad Hofgastein. Iar daca esti in cautare de poze impresionante si amintiri unice, trebuie sa ajungi la podul suspendat de 140 de metri lungime, unic in Europa prin altitudinea la care se afla, dar si platforma panoramica “Glocknerblick”.

Sezonul de schi incepe aici de la sfarsitul lui noiembrie si se incheie abia in ultima saptamana a lunii aprilie. Ce-i drept, daca-ti doresti sa ai parte de zapada pe partie pe toata perioada sezonului de iarna, Austria este taramul potrivit pentru asta.

Sfaturi pentru o sedere avantajoasa in Gastein

Prin achizitionarea Cardului Gastein poti beneficia de preturi reduse sau chiar intrari gratuite la peste 50 de atractii turistice din vale.

Iar daca mergi cu familia, trebuie sa te interesezi de “Parteneriatul Gasti“. Fie ca e vorba de hotel sau scoala de schi, unitate de inchiriere echipamente sau restaurant, Gasti este “garantul serviciilor impecabile”, familia fiind in centrul atentiei, iti promit reprezentantii regiunii.

Nu te plictisesti in Gastein

Odata ajuns aici te vei putea delecta cu festivalul international de cultura si arta, FIS-Snowboard Weltcup in Bad Gastein (intre 9 si 11 ianuarie 2015), Red Bull Playstreets (in 14 februarie 2015) sau Art on Snow – cel mai mare festival artistic din Alpi (intre 31 ianuarie si 6 februarie 2015).

Nu in ultimul rand, intre 13 si 22 martie 2015 va avea loc Festivalul international Snow Jazz Gastein.

Ce spui, te-am convins?

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

sursa:

http://www.business24.ro/vacanta/ghid-turistic/unde-mergem-la-schi-iarna-aceasta-valea-gastein-austria-1551733

 

Cat costa intretinerea unui spatiu comercial

Cat costa intretinerea unui spatiu comercial

Pe langa chiria lunara, un proprietar care inchiriaza un spatiu comercial, fie ca este amplasat stradal sau in cadrul unui mall, mai are de platit si costul mentenantei, care cuprinde servicii de securitate, curatenie, intretinere, electricitate, climatizare (racire/incalzire) si alte costuri legate de spatiile comune.


Costul mentenantei pentru spatii comerciale este cuprins intre 3,50 euro/ mp/ luna si 7,50 euro/ mp/ luna, cuprinzand servicii de securitate, curatenie, intretinere, electricitate, climatizare (racire/incalzire) si alte costuri legate de spatiile comune, explica Brigitte Schmitt (foto), coordonatorul departamentului de property management in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

„In centre comerciale, chiriasii au un mare avantaj: o parte din costurile de securitate, curatenie, electricitate, intretinere a spatiilor comune sunt platite de proprietar si numai diferenta se distribuie chiriasilor sub forma de service charge. Prin economii si optimizarea consumurilor, reducerea costurilor la fiecare din aceste pozitii ar putea fi de 20-30%, la care se adauga in unele cazuri alti 20-30%, din renegocierea tarifelor”, spune Schmitt. 

In plus, masurile de reducere a costurilor din ultima perioada au coincis cu scaderea ratei de ocupare si cu aplatizarea chiriilor, ceea ce a crescut, semificativ uneori, costurile proprietarului.

In ceea ce priveste reducerea costurilor, proprietarii trebuie sa pastreze echilibrul intre mentinerea calitatii serviciilor si reducerea cheltuielilor de curatenie, paza, marketing, astfel incat sa nu introduca masuri de reducere a costurilor care ar putea afecta negativ proprietatea, spune Brigitte Schmitt.

“Amanarea unor mici lucrari de renovare sau de amenajare peisagistica este o masura pe termen scurt, cu efect imediat. Unii actori din piata au redus orele de functionare in cadrul centrelor comerciale, ceea ce constituie o masura drastica si ar trebui gandita indelung inainte de aplicare, intrucat clientii sunt familiarizati cu programul de lucru existent si ar putea percepe schimbarea ca pe un disconfort”, subliniaza sefa departamentului de property management al DTZ Echinox.

sursa : http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/86068/Cat-costa-intretinerea-unui-spatiu-comercial.html#ixzz3Kn62iQ9u 

EDUCATIE

EDUCATIE

 

 

Bucuresti, unul dintre cele mai bune centre universitare din tara, este capitala cu cele mai multe facultati din Europa. Mai jos veti gasi informatii atat despre facultatile de stat cat si cele private si detalii despre admiterea 2010.

1. Universitatea Politehnica din Bucuresti – http://www.pub.ro/
– este cea mai veche si mai prestigioasa scoala de ingineri din Romania, cu o traditie acumulata in peste 190 de ani de existenta si prin eforturile unora dintre cei mai mari dascali ai neamului nostru, isi defineste unicitatea prin crearea cunoasterii prin intermediul cercetarii si inovarii tehnologice precum si prin implementarea ei prin educatie si instruire profesionala la nivel european.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Inginerie Electrica
2. Facultatea de Energetica
3. Facultatea de Automatica si Calculatoare
4. Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
5. Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica
6. Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice
7. Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
8. Facultatea de Transporturi
9. Facultatea de Inginerie Aerospatiala
10. Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
11. Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor
12. Facultatea de Inginerie cu predare in limbi straine
13. Facultatea de Stiinte Aplicate

Pentru a veni in intampinarea tinerilor care doresc sa se inscrie la vreuna dintre facultatile Universitatii Politehnica, pe site-ul oficial s-a pus la dispozitia lor un ghid de admitere pentru anul 2010, unde veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie: perioada de inscriere, probele de concurs, actele necesare inscrierii, dar si harti ale campusului, ale retelei de transport in comun, etc.

2. Academia de Studii Economice din Bucuresti – http://www.ase.ro/
– este si doreste sa ramana cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de administratie publica din Romania si sa se califice printre primele universitati din Europa, prin continutul si modernitatea procesului de invatamant, dinamismul inovarii, implicarea in raporturi strategice de parteneriat cu mediul economic si social national si international.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Administrarea afacerilor (cu predare in limbi straine)
2. Cibernetica, Statistica si Informatica Economica
3. Contabilitate si Informatica de Gestiune
4. Comert
5. Economie
6. Economia Agroalimentara si a Mediului
7. Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori
8. Management
9. Marketing
10. Relatii economice internationale

Cu privire la admiterea 2010, ASE a pus la dispozitia viitorilor studenti un document in care veti gasi informatii despre etapele de admitere, acte necesare, detalii despre concurs si proba scrisa, dar si despre evaluarea candidatilor. De asemenea veti gasi si informatii despre admiterea 2010 la studiile universitare la distanta.

3. Universitatea Bucuresti – http://www.unibuc.ro/ro/index.pl
– Universitatea din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania. In cei 146 de ani de existenta, ea a ajuns sa aiba un solid prestigiu national si international. In toate marile domenii ale activitatii academice si stiintifice s-au afirmat scoli de renume.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Administratie si Afaceri
2. Biologie
3. Chimie
4. Drept
5. Filosofie
6. Fizica
7. Geografie
8. Geologie si Geofizica
9. Istorie
10. Jurnalism si Stiintele Comunicarii
11. Limbi si Literaturi Straine
12. Litere
13. Matematica si Informatica
14. Psihologie si Stiintele Educatiei
15. Sociologie si Asistenta Sociala
16. Stiinte Politice
17. Teologie Baptista
18. Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala
19. Teologie Ortodoxa
20. Departamentul de Tehnologii

In ceea ce priveste documentatia pentru admiterea 2010, Universitatea Bucuresti ofera toate informatiile: calendarul admiterii 2010,actele necesareprobele la examenele scrise criteriile de admitere pentru concursul de dosare, dar si pentru formula mixta: proba scrisa si concurs de dosare.

4. Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – utcb.ro
– Din 1948 si pana in 20081.jpg, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a fost absolvita de peste 37.000 de ingineri. In aceasta perioada, corpul profesoral al universitatii a cuprins personalitati marcante ale stiintei si ingineriei constructiilor, intre care academicienii Aurel Beles, Cristea Mateescu, Dumitru Dumitrescu, Stefan Balan, profesorii Mihail Hangan, Victor Popescu, Alexandru Steopoe, Radu Priscu, Emil Botea, Alexandru Gheorghiu, Andrei Caracostea, Panaite Mazilu, Ion Stanculescu si altii, care au dus mai departe traditia inaintasilor. 

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Constructii Civile Industriale Si Agricole
2. Facultatea de Hidrotehnica
3. Facultatea de Cai Ferate Drumuri Si Poduri
4. Facultatea de Instalatii
5. Facultatea de Utilaj Tehnologic
6. Facultatea de Geodezie
7. Facultatea de Inginerie in limbi straine

Documentul cu admiterea 2010 cuprinde, la fel ca si in cazul celorlalte universitati, actele necesare, perioada de inscriere, taxele de scolarizare, etc.

5. Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti – www.univermed-cdgm.ro
– Invatamantul superior medical si farmaceutic din Bucuresti dateaza de mai bine de un secol. Carol Davila, medic roman de orgine franceza, in colaborare cu Nicolae Kretzulescu a pus bazele invatamantului medical din tara noastra, infiintand, in 1857 Scoala nationala de medicina si farmacie. Datorita activitatii sale au luat fiinta in tara noastra o serie de societati stiintifice: “Societatea medicala” (1857), “Societatea de cruce rosie” (1876), “Societatea stiintelor naturale” (1876), precum si doua reviste medicale: “Monitorul medial” (1862) si “Gazeta medicala” (1865). In razboiul pentru independenta (1877-1878) a condus serviciul militar al armatei.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Farmacie
2. Facultatea de Medicina
3. Facultatea de Medicina Dentara
4. Moase si Asistenti Medicali

Pe site-ul Universitatii puteti gasi informatii despre tematica celor 4 facultati (medicinafarmaciemedicina dentara si asistenti medicali, insa nu apar inca detalii cu privire la programul admiterii 2010, la actele necesare si alte informatii de ajutor.

6. Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti – www.unmb.ro
– Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti este un membru activ al Asociatiei Europene a Conservatoarelor si promotor al unor programe comunitare in domeniul educatiei si formarii profesionale. Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti are doua facultati: Facultatea de Interpretare Muzicala (care cuprinde toate instrumentele clasice, canto si regie de teatru muzical si Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie muzicala (cu specializarile: compozitie, muzicologie, pedagogie muzicala, dirijat cor si orchestra, jazz-muzica usoara si muzica religioasa). 

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala
2. Facultatea de Interpretare Muzicala

Pe site-ul Universitatii veti gasi o brosura pentru admiterea 2010 unde sunt disponibile informatii precum calendarul probelor, actele necesare si mai ales materialele de pregatit pentru probele de interpretare.

7. Universitatea Nationala de Arte Bucuresti – unarte.org
– Universitatea Nationala de Arte este institutia care pastreaza instrumentarul de lucru cu care artistul contemporan se poate exprima legind elementele ce provin din traditiile artei universale cu structura si sensibilitatea individului si cu optiunea de gust a contemporanilor. Atat programa generala asumata la nivelul catedrelor cat si programele individuale ale profesorilor artisti, insasi marca artistica a acestora, converg in ideea unei perpetue repuneri in discutie a conceptului insusi de pictura, grafica, sculptura, intre rigoarea definirii istorice si academice si deschiderile necesare prin actualizarea si continua lor redefinire in raport cu dinamica si fenomenologia artei contemporane.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Arte Decorative si Design
2. Facultatea de Arte Plastice
3. Facultatea de Istoria si Teoria Artei

Informatii despre admiterea 2010 inca nu sunt disponibile.

8. Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti – www.academiadepolitie.ro
– Facultatea de Politie asigura formarea initiala a ofiterilor de politie, politie de frontiera, jandarmi si penitenciare prin studii universitare de licenta astfel: – in domeniul de licenta “drept” pentru politie si politie de frontiera, specializarea “drept” (240 de credite) – cursuri de zi cu durata de 4 ani;
– in domeniul de licenta “drept” pentru politie, politie de frontiera, jandarmi si penitenciare, specializarea “ordine si siguranta publica” (180 de credite) – cursuri de zi si cu frecventa redusa cu durata de 3 ani

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Arhivistica
2. Facultatea de Politie
3. Facultatea de Pompieri

Toate informatiile despre admiterea 2010 le gasiti pe site: despre metodologie, despre cererea de inscriere, despre conditii de admitere, despre manuale si tematici, despre locurile libere, despre probele fizice, despre calendarul admiterii.

9. Academia Nationala de Informatii – www.sri.ro
– Academia Nationala de Informatii este o institutie militara de invatamant superior creata in temeiul Legii privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, care prevede pregatirea personalului in cadrul unui sistem de invatamant propriu. In cadrul ANI, invatamantul se desfasoara la standarde inalte de performanta, in acord cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Constitutia Romaniei, Legea Invatamantului, Legea privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor, Statutul personalului didactic si Statutul cadrelor militare.

Informatiile despre admitere 2010 nu sunt inca disponibile.

10. Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara
– Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti s-a impus pe parcursul celor 148 de ani de existenta ca fiind cea mai reprezentativa si prestigioasa institutie din domeniul invatamantului agronomic si veterinar din Romania, multi dintre absolventii acesteia, devenind personalitati remarcabile atat in domeniul practicii agricole, cat si in cel al invatamantului, cercetarii si al administratiei. 

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Agricultura
2. Facultatea de Biotehnologii
3. Facultatea de Horticultura
4. Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Protectia Mediului
5. Facultatea de Management. Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala
6. Facultatea de Medicina Veterinara
7. Facultatea de Zootehnie

Informatiile privind admiterea 2010 la facultatea de agricultura, vor fi disponibile pe aceasta pagina, pentru facultatea de biotehnologiiaici, pentru cea de imbunatatiri funciare si protectia mediului aici, pentru medicina veterinara aici si pentru facultatea de horticultura, de management si de zootehnie urmeaza sa se updateze paginile.

11. SNSPA – snspa.ro
– Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (denumita in continuare SNSPA) a fost infiintata ca institutie de invatamant postuniversitar, cu personalitate juridica, in temeiul Hotararii Guvernului Romaniei nr. 183 din 1991, incorporand in structura sa fosta Facultate de Studii Politice din cadrul Universitatii Bucuresti. Prin H.G. nr. 542 din 1995, SNSPA a obtinut dreptul de a organiza si pregatire de nivel universitar in domeniul stiintelor politice si al administratiei publice, iar ulterior al comunicarii si relatiilor publice. Prin aceasta hotarare, SNSPA este definita ca institutie publica de invatamant superior, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Departamentul de Relatii Internationale
2. Facultatea de Administratie Publica
3. Facultatea de Administratie Publica ID
4. Facultatea de Comunicare si Relatii Publice
5. Facultatea de Comunicare si Relatii Publice – ID
6. Facultatea de Stiinte Politice
7. Facultatea de Stiinte Politice – ID

Despre admiterea 2010, va puteti informa pe aceste pagini: pentru administratie publica, pentru stiinte politice, pentru relatii internationale si integrare europeana.

12. Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu – www.iaim.ro
– Invatamantul de Arhitectura a fost infiintat in temeiul decretului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din 1 octombrie 1864, cu denumirea de “Scoala de Ponti si Sosele, de Mine si Arhitectura”. Aceasta prima sectie de arhitectura a scolii de Belle Arte din Bucuresti, a disparut in scurt timp, din lipsa fondurilor si a elevilor. In aprilie 1891, Comitetul de Conducere al Societatii Arhitectilor Romani, a luat hotararea sa constituie, sub auspiciile sale, o scoala particulara de arhitectura. Aprobata in august 1892 si tutelata de Alexandru Orascu, Scoala de Arhitectura a Societatii Arhitectilor Romani a functionat cu regularitate timp de 5 ani. Aceasta scoala particulara a fost oficializata ca invatamant de stat, sub denumirea de Scoala Nationala de Arhitectura, sectie a scolii de Belle-Arte din Bucuresti, prin reforma invatamantului initiata de ministrul Spiru Haret, in decembrie 1897.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Arhitectura
2. Facultatea de Arhitectura de Interior
3. Facultatea de Urbanism
4. Scoala de Studii Postuniversitare

Informatiile despre admitere 2010 urmeaza sa apara pe site-ul oficial.

13. Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I. L. Caragiale – www.unatc.ro
– U.N.A.T.C.”I.L.CARAGIALE” este unica institutie de stat in cele doua specializari: teatru si film, cu personalitate juridica, care isi desfasoara activitatea in baza Legii Invatamantului din Romania. O prima facultate de teatru isi incepe activitatea in Bucuresti in 1834 in cadrul Scolii Filarmonice. Incercarile de organizare si formare ale invatamantului de regie de teatru sunt finalizate in anul 1948 prin infiintarea Facultatii de Regie din cadrul Institutului de Arta, care a unit, timp de doi ani (1948-1950) intreg invatamantul de arta din Bucuresti.

Informatiile despre admitere 2010 urmeaza sa apara pe site-ul oficial.

14. Academia Nationala De Educatie Fizica Si Sport
 – www.anefs-edu.ro
– Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport implineste 85 de ani! A ajuns, deci, la varsta unui bunic venerabil, mereu tanar, intelept si cu mare grija pentru soarta nepotilor, a stranepotilor, adica a studentilor sai. Grija sa creasca mari si sa ajunga MARI. Sa evolueze mereu mai repede, mai sus, mai puternici.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Educatie Fizica si Sport
2. Facultatea de Kinetoterapie

15. Academia Tehnica Militara – www.mta.ro
– Academia Tehnica Militara este acreditata ca institutie militara de invatamant superior de stat din Ministerul Apararii, parte integranta a sistemului national de invatamant, care formeaza ofiteri licentiati si specialisti militari si civili, prin studii universitare de licenta, masterat si doctorat, in domeniul fundamental stiinte ingineresti, pentru Ministerul Apararii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, agenti economici, precum si pentru alti beneficiari din tara si strainatate. 

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament
2. Facultatea de sisteme electronice si informatice militare

sursa: https://www.roportal.ro/articole/despre/facultati_de_stat_din_bucuresti_1958/

 

 

 

 


Proprietati Favorite - Pentru a adauga o proprietate imobiliara la Lista Proprietatilor Favorite trebuie sa dati click pe pictograma atasata fiecarei proprietati pe prima linie, stanga sus (casuta).

Puteti memora astfel in aceasta lista, pana la maxim 10 proprietati imobiliare.Pentru a le sterge din lista, dati click pe pictograma minus.

Nu exista deocamdata proprietati vizualizate

Anunturi promovate

next prev
Inchide